ΑΡΘΡΑ & Projects,  Αρχείο Εκδηλώσεων

Poetry Café Ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα

To Σάββατο στις 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα έξι το απόγευμα, το εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Φιλαναγνωσία”, στο πλαίσιο εμψύχωσης και επικρότησης του έργου των μικρών συγγραφέων, παρουσίασε, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το project μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν ν’ αντιμετωπίζουν το κοινό πίσω από το μικρόφωνο, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, παρουσιάζουν δικά τους κείμενα και αναγνωρίζουν την προσωπική τους εξέλιξη αλλά και την εξέλιξη των άλλων.

Ανάμεσα σε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές, αστέρια και φεγγάρια βρήκαμε λέξεις και τις ταιριάξαμε με τους χρόνους μας. Χορέψαμε με συναισθήματα, δώσαμε τις φωνές μας, ντυθήκαμε στα χρώματα και αρχίσαμε να ράβουμε, να ξηλώνουμε, να μπαλώνουμε και έπειτα να ψηλώνουμε ποιήματα στο μπόι ενός παιδιού, που κάθε Απολλιναίρ θα ζήλευε.
Οι πιο όμορφες στιγμές είναι αυτές που περνάς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Λοιπόν είμαι ευγνώμων που η δική μου οικογένεια (“Φιλαναγνωσία”) είναι γεμάτη συγγραφείς, ποιητές, σκιτσογράφους, και καλλιτέχνες πάσης φύσεως, που ξεχειλίζουν από συναίσθημα, ξεπετιούνται από τα καπέλα στην χώρα του Ποτέ, κλέβουν ρολόγια, χρόνους, δρόμους και στέλνουν γλυκό φιλί μ’ ένα τους χαμόγελο. Είθε κάθε άνθρωπος να έχει την τύχη να βρίσκεται δίπλα σε παιδιά, να φτάνει τα δυο μέτρα με τα μάτια τους και ας είναι 1,55. Κάποιοι αυτό το ονομάζουν μαγεία. Εγώ το αποκαλώ αθωότητα, ψυχή, φαντασία.
Ευχαριστώ πολύ το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης Και Παραδοσης για την παραχώρηση της αίθουσας και κυρίως τον κύριο Ανδρέα Μαντζάκο για την πολύτιμη βοήθειά του.
Ευχαριστώ θερμά την οικογένειά μου που επί 4 ώρες κουβαλούσε μαζί μου “το κλίμα” (τραπέζια, καρέκλες, φαγητά) που ήθελα να φτιάξουμε και οπωσδήποτε την αδελφή μου για το, βγαλμένο από παραμύθι, σκηνικό.
Όλα μου τα ευχαριστώ τα στέλνω στα παιδιά μου αλλά και στους γονείς τους για τη στήριξη σε όλες τις δράσεις του εργαστηρίου.
Είμαι περήφανη για τους μαθητές μου!
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Βασιλική Στρώλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *