Αρχείο Εκδηλώσεων

Creative Writing on the train, under the lights of Music

“Το γεγονός πως μια διαύγεια σε αγκαλιάζει την ώρα που ταξιδεύεις μέσα σ’ένα τρένο, δεν είναι σύμπτωση. Κάτι στα ταξίδια με το τρένο-η λικνιστική κίνηση, οι εναλλαγές του τοπίου, που ξεδιπλώνονται εκεί έξω για να το θαυμάσεις ή να το αγνοήσεις- δανείζει τον εαυτό του στις δημιουργικές ανακαλύψεις”. Eric Weiner
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 σε καλούμε να γράψεις τη δική σου ιστορία μέσα στο τρένο, με έναυσμα το λίκνισμα στις ράγες και ηχητικά περιβάλλοντα του Epavlis Pavlakis
Μια μοναδική εμπειρία με αφετηρία της, τον σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης.
‘Ωρα συνάντησης 12:00. Ώρα επιβίβασης 12:22
Έχεις στην διάθεσή σου 1 ώρα και 40λεπτά για να χτίσεις την πλοκή σου
και όσο εσύ γράφεις ο ήχος σε ακολουθεί.

Στις 14:02 η αμαξοστοιχία θα βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Έχεις λιγότερο από μια ώρα ώστε να βρεις, στα πρόσωπα του σταθμού, τον χαρακτήρα Β’, καταλύτη, της ιστορίας σου.
15:11 Εσύ και η ιστορία σου θα επιβιβαστείτε στην αμαξοστοιχία της επιστροφής όπου και θα γεμίσουμε το τρένο με τις αφηγήσεις μας.
Άφιξη στις 16:52, Σιδηροδρομικός σταθμός Ξάνθης.
Μοιράσου την εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και ταξίδεψαν μαζί με τα κείμενά τους!
Μετά την επιτυχία της δράσης ” Creative Writing on the train under the lights of Music” το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής “Φιλαναγνωσία” επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους τους συνεργάτες που εμφανώς και αφανώς συνέβαλαν στην προώθηση και στη πραγμάτωση αυτής της καινοτόμας δράσης.
Στο χορηγό μας ΟΣΕ (Υπεύθυνη κα Μηλιώνη)
Καθώς και στους χορηγούς επικοινωνίας, ΜΜΕ
ΕΡΑ Κομοτηνής (κο. Σαμή Καραμπουγιούκογλου για την συνέντευξη )
Εφημερίδα Εμπρός (κο Γιάννη Διαφωνίδη )
Radio Paradise 90,3 (κο Στέφανο Στεφανόπουλο και τον Σωτήρη Χρήστο για την υπέροχη κουβέντα μας )
Δημοτικό Ραδιόφωνο Όμορφη Πόλη 89,9 (και τον κο Γιάννη Στεφανίδη για την όμορφη συνέντευξη)
Την ιστοσελίδα indexanthi https://indexanthi.gr/
Να μην παραλείψουμε τον Epavlis Pavlakis για τους υπέροχους ήχους του.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους τολμηρούς συμμετέχοντες /συγγραφείς μας που αφιέρωσαν τον λίγο, ελεύθερο χρόνο τους και μας εμπιστεύθηκαν ένα κρυφό κομμάτι της ψυχής τους. Αυτό το εγχείρημα ήταν μια δύσκολη, καινοτόμα και προκλητική δράση που δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν βρίσκονταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μοιράσουν λίγη απο την μαγεία τους.
Η ικανοποίηση στα πρόσωπα των θαρραλέων συγγραφέων και ο θετικός απόηχος που ακολούθησε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε∙ μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε να μένουμε ξύπνιοι τα βράδια και να ασχολούμαστε με νέες ιδέες.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Φιλαναγνωσία» Στρώλη Κ.Βασιλική
.