ΑΡΘΡΑ & Projects,  Αρχείο Εκδηλώσεων

Τετάρτη 23-10-2019 Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»

ΉΡΘΕ ΒΟΡΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΝΟΤΙΑΣ, χτύπησε στις έξι, έλουζε τη μπουγάδα μας, κάτι παλιά ασπρόρουχα γεμάτα ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΔΕΣ και ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ περίμεναν ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΜΑΗ στα μέσα Οκτώβρη, έτσι για να ακούσουνε το Μάνο να κρύβεται στις νότες ∙ κάπου εκεί ανάμεσα σε κλουβιά, αυλές και παραισθήσεις μάθαμε στα χαμόγελα να έχουν νόημα και έτσι ΠΗΡΑΜΕ ΤΗ ΛΥΠΗ και την κάναμε ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤ’ ΑΥΤΙ, όχι εμείς, ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ, μα ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ και μας οδήγησαν στο ΦΕΓΓΑΡΙ∙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ με ΤΑ ΦΙΛΝΤΙΣΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ που είχαν ΑΣΠΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ στα μαλλιά. Και κάπως έτσι φτιάχνονται οι γειτονιές κυρα Φρόσω και ας με μαλώνεις για τις λέξεις που λέκιασαν, τα γεμάτα όνειρα, σεμεδάκια σας εγώ θα συνεχίσω να ακροβατώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ, για το Γιώργο, για ένα ΑΕΡΙΚΟ και για ΕΞΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΝ αν ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ στην ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ;

Ξημερώνει, όταν συνεργάζεσαι με υπέροχους ανθρώπους με δώρα στα χέρια, ξημερώνει όταν στροβιλίζονται οι νότες και χορεύουν ανάμεσα στα σώματα, ξημερώνει όταν προσφέρεις, ξημερώνει κύριε Μάνο.
Είναι τιμή μας να μας ζητούν να προσφέρουμε στα παιδιά, ήταν χαρά μου που έγινα ένα μικρό κομμάτι σε αυτό το υψηλό έργο.
Ευχαριστώ πολύ την Anna Afentoulidou που μας χαρίζει από την αστείρευτη πηγή της και μας εμπιστεύεται. Ευχαριστώ θερμά τον Pouspourikas Michalis για την πίστη του στο έργο μας και την στήριξή του. Οπωσδήποτε όμως να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την συνεργάτιδά μου Christina Augeridi που μου έμαθε τι σημαίνει καλλιτέχνης με περισσή αγάπη για τα παιδιά, τι σημαίνει θέατρο, τι σημαίνει αγκαλιά αισθήσεων. Δεν ξεχνώ τη ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ για την πολύτιμη βοήθειά της( από τις 8 το πρωί). Τείνω να γίνω γραφική αλλά το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει στα παιδιά, χωρίς αυτά κανένα έργο δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.
Συγχαρητήρια σε όλους για τη σημερινή ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμψυχωτές: Κώστα Καβανόζη, Δημήτρη Μπουζάρα, Άκη Ουλκέρογλου, Ξανθίππη Αναστασιάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *