ΑΡΘΡΑ & Projects

Μία μικρή και όμορφη πράξη

-Μία μικρή και όμορφη πράξη μπορεί να οδηγήσει σε κάτι μεγαλειώδες-

Στις απόκριες μαθαίνεις να γίνεσαι ένας άλλος, ν’αλλάζεις μάσκες, να γδύνεις το πρόσωπο. Έτσι μου είπαν μέχρι να μου μάθουν, μικροί καλλιτέχνες, πως αποκριά σημαίνει προσφορά και μασκαράδες, ένα τσούρμο σούπερ ήρωες και ηρωίδες, που μέρες μετά, αφού τελείωσαν οι κορωνοϊκές, καρναβαλικές συναθροίσεις, ξεχύθηκαν στους δρόμους γεμάτοι χρώματα και μουσικές στα μάτια. Αψήφησαν κάθε λοιδορία, πετάρισμα βλεφάρου και πνιχτά γελάκια περαστικών, σε συμπαράσταση ενός μασκαρά -συνφιλαναγνώστη- και τον νίντζα του που έμεινε κρυμμένος σε μια διαφάνεια• καινούργιος και ασυνόδευτος, αποζητώντας ισπανικά λικνίσματα.
ΥΓ Δηλώνω περήφανη για τους μαθητές μου, που συμφώνησαν να έρθουν ντυμένοι και τρίτη εβδομάδα, καταπολεμώντας -όπως μου εκμυστηρεύτηκαν κάποιοι- τον φόβο του χλευασμού, μόνο και μόνο για να καταφέρει ένας από την ομάδα μας να φορέσει την καινούργια του στολή, που δεν κατάφερε να φορέσει γιατί ήταν άρρωστος για μέρες.
Ευχαριστώ κάθε φορά που με ταξιδεύουν σε χρόνους παρελθοντικούς, εκεί όπου δεν κοιτούσες ούτε τα καθαρά χέρια, ούτε τα καθαρά πρόσωπα αλλά τις καθαρές συνειδήσεις. Τώρα όσο και αν τις ψάξω, τις συναντώ μόνο σε κορδέλες στα μαλλιά κοριτσιών και σε κομποσκοίνια αγοριών, δεμένες με την αθωότητά τους.
Υπέροχα παιδιά από υπέροχους γονείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *