ΑΡΘΡΑ & Projects,  Αρχείο Εκδηλώσεων

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 πεζοπορούμε στον Προφήτη Ηλία Σταυρούπολης φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι

 «Κι όταν ρωτήσουν τα παιδιά τι είναι ποίηση, δείξτε τους ένα σπόρο και πείτε πως πρέπει να τον φροντίσουν, να δέσει στο χώμα, να ποτίζουν κάθε μέρα, να καίνε τα σωθικά σαν πάει να πέσει η κακοκαιρία, να λουστεί με χρώματα σαν αλλάξει εποχή και όταν τον φιλήσει ο ήλιος να σκάσει στον καρπό, χίλια αρώματα στα χείλη.
ΥΓ Γιατί πιο μεγάλο ποιητή δε ξέρω εγώ, μονάχα τη φύση».
Στρώλη Βασιλική.

         Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης και το “Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής – Φιλαναγνωσία – Στρώλη Βασιλική” προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους… 
       “Σε μία μοναδική εμπειρία, όπου ως μια παραλλαγή της συντροφιάς του Τόλκιν, ακολουθώντας τα μονοπάτια που έχει χαράξει η Φύση, θα απελευθερώσουμε τη σκέψη μας, θα εμπνευστούμε και θα της επιτρέψουμε να καθοδηγήσει το χέρι μας, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χαρτί και στο χώμα. Στο τέλος της διαδρομής θα αφήσουμε τις δικές μας λέξεις και οι ιστορίες μας θα μπουν σε ένα μικρό ξύλινο κουτάκι και θα θαφτούν ώστε να γυρίσουν και να χαριστούν πάλι πίσω στη Φύση. Ναι πολύ καλά καταλάβατε.
Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης από δω και πέρα θα συνεργάζεται με το Eργαστήρι Δημιουργικής Γραφής “Φιλαναγνωσία” της Βασιλικής Στρώλη στις εξορμήσεις που θα κάνει. Θέλουμε να δίνουμε κίνητρο και στους γονείς αλλά κυρίως στους μικρούς μας συνορειβάτες οι διαδρομές που θα κάνουν μαζί μας να είναι γεμάτες χρώματα, αρώματα, χαμόγελα και ερεθίσματα σχετικά με το πως πρέπει να σεβόμαστε τη Φύση και να την προστατεύουμε. Πέρα από την ιστορία που θα δημιουργήσουν οι μικροί μας φίλοι, που θα συμμετέχουν την Κυριακή στην δράση μας, με την Βασιλική θα δημιουργήσουμε και μια γαιοκρύπτη για να γιορτάσουμε και την παγκόσμια ημέρα γαιοκρύπτης όπου θα τοποθετηθεί η ιστορία που θα φτιάξουν.
      Η διαδρομή για να φτάσουμε στον προορισμό μας έχει μήκος 2 χλμ (4 με την επιστροφή) και γίνεται αποκλειστικά σε χωμάτινο δρόμο. Θα χρειαστούμε περίπου 1 ώρα για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο εκκλησάκι άλλη μία ώρα στάση στην οποία θα πραγματοποιηθεί και η κύρια εκδήλωση της Βασιλικής με τα παιδιά και άλλη 1 ωρίτσα για την επιστροφή μας οπότε υπολογίστε ότι θα χρειαστούμε 3 με 3,5 ώρες (το πολύ) για να ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη δράση.
       Ο καιρός σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία (Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019) αναμένεται καλός, δείτε τον καιρό εδώ
       Ώρα αναχώρησης είναι η 10η πρωινή από το πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη και θα τηρηθεί αυστηρώς . Οπότε θα παρακαλούσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο ραντεβού από τις 09.45.

       Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε πληροφορίες της διαδρομής στο 6987 093 730 (Πορφυλλίδου Ιωάννα).
       Τέλος λίγα λόγια για τον εξοπλισμό – ρουχισμό.
– Αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια.
– Στο σακίδιό σας καλό είναι να έχετε αρκετό νερό, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μαύρη σοκολάτα.
– Επίσης ένα δεύτερο μπλουζάκι και ένα λεπτό μπουφανάκι για τα παιδιά για να έχουν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της στάσης .
        Σας περιμένουμε την Κυριακή για να περάσουμε ένα όμορφα ξεχωριστό Κυριακάτικο πρωινό με τις οικογένειές σας και όχι μόνο, κάνοντας παρέα την Φ Υ Σ Η

Άλλος έγραφε παραμύθι, άλλος ποίημα, άλλος μας χάριζε δύο λέξεις, άλλος σκίτσα. Εμείς πάλι χαμογελούσαμε που μας δόθηκε η ευκαιρία να χαρούμε τη φύση και τις λέξεις συντροφιά με μικρούς γίγαντες. Να “εθελοντεύουμε” (που λέει και η γιαγιά μου)! Γιατί όταν εθελοντεύουμε, μετρούμε τις πληρωμές σε χαμόγελα. Προσωπικά να ευχαριστήσω την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης για την πρόσκληση και τη συνεργασία καθώς και συγκεκριμένα τον Vasilis Georgiadis και την Porfillidou Ioanna για τη μοναδική εμπειρία. Οπωσδήποτε να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και μας στήριξαν, μας ακολούθησαν και μας ψήλωσαν δύο πόντους. Να ευχαριστήσω όμως πάνω απ’όλα τα παιδιά μου, τους μαθητές μου, που με ακολούθησαν καθώς και τους γονείς τους, γιατί έκαναν την Κυριακή μου να μοιάζει με πίνακα, που έχει τίτλο “μεσημέρι με την οικογένεια”.
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά γιατί κατορθώσαμε και κλέψαμε λιγάκι από τη μαγεία τους. (Δε μπορώ να μη στείλω ένα φιλί: Αφροδιτούλα, Σοφία, Θανάσης, Ζωίτσα, Θάνος, Κωνσταντίνος, Φωτεινή, Στέργιος, Μαργαρίτα, Γιαννάκης, Ισμήνη, Ελένη, Σωτήρης, Γιώργος, Άννα…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *