ΑΡΘΡΑ & Projects,  Αρχείο Εκδηλώσεων

Ετήσιος απολογισμός για τη “Φιλαναγνωσία”

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 16:42 από www.indexanthi.gr


Παραθέτουμε τον ενδιαφέροντα απολογισμό άλλης μιας εκπαιδευτικής περιόδου για τη “Φιλαναγνωσία”, λίγο πριν από την έναρξη του Summer camp“.

Πολλές και πολυποίκιλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν παράλληλα με το κεντρικό εκπαιδευτικό έργο του εργαστηρίου, είναι όλες καταγεγραμμένες στις σελίδες του indeXanthi.gr και μπορούν να βρεθούν με μια αναζήτηση. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε τις ακόλουθες:

  • Project στο γηροκομείο Ξάνθης με τίτλο “Ρίζες στο μέλλον” και έκδοση σχετικού βιβλίου
  • Comicfest” για πρώτη φορά στο 8ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης
  • Έκδοση βιβλίου “Σε μια αυλή ένα παιδί” με το 4ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης
  • Εκπαιδευτική δράση “Sleepover” στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης
  • Εκδήλωση με τον Αλέξανδρο Μυροφορίδη

Απεριόριστη φαντασία και δράσεις

Αν όλοι είχαμε την τύχη να συνεργαζόμαστε κάθε μέρα με παιδιά, ο κόσμος αυτός θα ήταν σαν πίνακας του Ρενουάρ” λέει χαρακτηριστικά η Βασιλική Στρώλη, καταθέτοντας για άλλη μια χρονιά την ικανοποίησή της και λέγοντας: “Ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κι αυτά που συνεχίζουν δίνουν πλέον ιδέες σαν… συνεργάτες! Έτσι, καταφέραμε να κάνουμε πολλά κι εγώ νιώθω ιδιαίτερα τυχερή. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα παιδιά θέλουν να έρχονται νωρίτερα στα μαθήματα και στις δράσεις μας, να φεύγουν αργότερα και να δουλεύουν και στο σπίτι! Δημιουργούν ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δεν παύουν να αγαπούν και να εξελίσσουν αυτά που γίνονται εδώ“.

Αφού αναφερθεί και στις παράλληλες δράσεις της (εργαστήρι τοπικής ιστορίας στο Ι.Θ.Τ.Π., workshop στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, μαθήματα δημιουργικής γραφής στη Δράμα κ.α.), η συνομιλήτριά μας καταθέτει τις ευχαριστίες της προς τους συλλόγους γονέων των σχολείων, την αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τον Μιχάλη Πουσπουρίκα, τους γονείς των παιδιών “της” και όλους τους εμπλεκόμενους με τις ακατασίγαστες δράσεις της, η Βασιλική Στρώλη δηλώνει ικανοποιημένη για όλες τις συνεργασίες, επισφράγιση των οποίων αποτελεί η σημαντική βελτίωση που παρουσιάζουν τα παιδιά.

Το “Summercamp

Οι δράσεις συνεχίζονται και το καλοκαίρι, με την υλοποίηση του “Summer camp” τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν λεπτομέρειες εδώ, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις δέκα ως τις δώδεκα το πρωί και από τις πέντε ως τις επτά το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *